Crafts

Lav selv personlige og hyggelige julegaver

Posted by on 04/12/2015 in Crafts | 0 comments

Hvis du går og leder efter noget at lægge under træet hertil jul, så er du jo ikke den eneste. Men de fleste går ud og køber gaverne eller bestiller noget online – hvad med at spare lidt penge, bruge lidt mere tid og få noget rigtig fint og flot ud af det i sidste ende? I bloggens ånd skal du da prøve kræfter med noget personligt her til jul, skal du ikke? Prøv at lav julegaverne selv! Jeg har lige lavet en lille liste over ting du kan lave til folk, i forskellige sværhedsgrader selvfølgelig 🙂

Strik dine egne sokker, eller strik en sweater hvis du er mere avanceret.

Mal eller tegn et portræt. Tiden du bruger vil kunne ses, og hvis du er en dygtig tegner er det helt klart en julegave alle ville være glad for! Så prøv at find et flot billede, eller tegn frit fra fantasien 🙂

Flettede armbånd og hjemmelavede smykker generelt er nemt for store og små at lave.

En hjemmelavet bodyscrub er noget lidt anderledes til alle kvinderne i dit liv, og du kan lave dem på mange forskellige måder.

Til slut kunne du også prøve kræfter i et køkken med noget lækkert til ganen, som for eksempel noget pebermyntebark!

ideer til julen

læs mere

Islændertrøjer!

Posted by on 03/08/2015 in Crafts | 0 comments

Jeg er simpelthen så vild med dem, og jeg prøver ihærdigt at overtale min mand til at ville gå i en til vinter! Jeg vil selvfølgelig strikke den til ham… men han er ikke lige sådan at overtale. Jeg får bare smidt i hovedet, at det er noget 70’er gøgl, og at han med garanti kommer til at ose af hamp og tjald, hvis han tager en på. Og ham er jeg gift med.

Nå, men jeg skal nok få ham overtalt. Imens er jeg begyndt at kigge på modeller og opskrifter, som jeg kan strikke efter.

Når jeg tænker på ægte islændersweatere tænker jeg tilbage på min barndom. Jeg er vokset op i et kollektiv (hvilket min mand til stadighed gør grin med… vi er ret forskellige!!!), og hver eneste person i det kollektiv – inkl. mig selv – havde en vamset islændersweater. Hjemmelavet. På et tidspunkt fik en af de store piger i kollektivet den tanke, at hun ville farve den. Hun gjorde et forsøg med rødbedesaft… det blev IKKE kønt. En rigtig islændertrøje skal nu altså være råhvid med sort mønster. Færdig. Alt andet ser simpelthen for mærkeligt ud.

Men jeg tror, det skal være mit projekt over efteråret… at producere to, lækre islændertrøjer!

Hvad skal være jeres efterårsprojekt?

Islændertrøje

læs mere

Vi elsker….

Posted by on 01/04/2015 in Crafts | 0 comments

….hækling! Det er da vist det nye sort. Jeg synes, det er alle vejne? Men det er måske bare mig… Nå, men det bliver selve håndværket og resultaterne jo ikke værre af. Personligt er jeg faktisk ret begejstret for hækling. Da jeg var barn, var det vildt mormor-agtigt at hækle! Klassikeren var et slumretæppe, som manden i huset kunne have over sig til middagsluren. Det er det IKKE mere! I dag hækler alle – unge som gamle, og især babyting er særligt populære. Jeg har ikke selv børn, men jeg skal være moster til juli, hvilket har været en stærk motivation til, at jeg selv har sat mig for  at lære at hækle. Jeg er kun lige akkurat startet, så jeg har overhovedet ikke produceret andet end (ubrugelige) lapper endnu. Men mon ikke det kommer! Jeg har ihvertfald flere ting, jeg gerne vil hækle til den lille trold, der kommer til verden. Bl.a. har jeg forelsket mig i denne populære og søde sprutte, som skulle være helt fantastisk til de helt spæde. Fidusen er, at sprutte-armene (det er jo en blæksprutte) skulle minde rigtigt meget om navlestrengens tekstur, og derved skulle den udgøre et betydeligt tryghedselement for de små væsner i starten. Det må da også være skræmmende at komme ud til så stor en verden! Jeg vil ihvertfald gøre mit til, at min kommende nevø/niece skal føle sig så  tryg som muligt!:)

Hæklet sprutte

 

 

læs mere

Kan I huske…

Posted by on 07/02/2015 in Crafts, Kunsthåndværk | 0 comments

…..barndommens farverige Hama-perler? I ved, de der små plasticperler, som man kunne bruge flere timer på at sætte på perleplader? For derefter at lægge madpapir over dem  og stryge dem ligeså forsigtigt, mens man PASSEDE PÅ ikke at knække kunstværkerne? Nå, men den slags perler hører altså ikke kun børnehavetiden på blå stue til! Man kan nemlig sagtens lave “voksenkunst” ud af sådan nogle! Jeg har kigget lidt efter nogle idéer til motiver og designs, og jeg må sige, at mulighederne er mange! Motiver til børneværelset er jo helt oplagt, men også mere modne og voskne motiver kan laves. Jeg kunne ihvertfald sagtens forestille mig et kæmpe billede af Hama-perler med indiansk-inspirerede mønstre hænge i min stue!

Hamaperler

læs mere

Vævning – håndværk i særklasse

Posted by on 31/01/2015 in Crafts | 0 comments

Vævning er en af de ældste håndarbejdsformer i verden! Man kan spore vævningens kunst ca. 9000 år tilbage i tiden til bl.a. Israel og Lilleasien. Selv på de velkendte græske, antikke vaser er afbilledet folk, der væver. Siden bredte håndværket sig til det meste af verden, og her i nordeuropa er gjort fund fra så tidligt som bronzealderen, der indikerer, at vores forfædre benyttede sig af vævning – og var dygtige til det! Vævning gik aldrig af “mode”, men i 1970’erne var det som om, det alligevel fik lidt af en rennæsance. Det kom sig af, at der i de fleste vestlige lande bredte sig den kollektivistiske “back-to-nature” bevidsthedstendens. Vi skulle være humanistiske, selvforsynende og bruge de ressourcer, den gode natur gav os. Derfor blev alt håndarbejde (og især vævning) meget populært. I kollektiverne, på ødegårdene, i parcelhusene, i lejlighederne….ja, mange steder fandt man kvinder ved en håndvæv, der vævede i billeder til familiens stuevægge. Det var nemlig “the thing” på det tidspunkt. Vævede billeder til at hænge i stuens hessian-beklædte vægge. Jeg har fundet nogle af de mest karakteristiske 70’er billeder her:

 

70s weawing

 

70s weawing

Fint, ikke?

Her kan I se teknikker, hvis I selv skulle få mulighed for at forsøge jer!

Endvidere er der her en side til inspiration.

læs mere

Fremstilling af keramik ligesom i filmen Ghost

Posted by on 02/09/2014 in Crafts | 0 comments

Jeg har sat mig for at udvikle flere af mine kreative evner. Så hvorfor ikke prøve at lave noget keramik? Det ser så let ud, og hold da op det var romantisk dengang i Ghost <3

Men denne gang skal det være pænere end de der askebægere jeg lavede i folkeskolen, hvor vi sad og rullede pølser og satte ovenpå hinanden. Mine forældre var så søde at have det stående fremme; kan I lige forstille jer en kunstnerisk reol, fyldt med diverse lerskulpturer, askebægere etc. som hele fire børn havde fremstillet? Nøj det var ‘kønt’ 😛

På det kursus jeg tog, behøvede man heldigvis ikke nogen forkundskaber. Det vil sige at vi alle var nybegyndere. Der blev både arbejdet med modellering, pladeteknik og drejning. Jeg nåede at lave nogle skåle og fade, som jeg dekorerede fint – hvis jeg selv må sige det – med begitning og underglasurfarve. Noget jeg lærte ret hurtigt var, at når man arbejder med ler, så skal man bruge begrænset af vand, ellers ender det næsten med en mudderpøl.

Keramik opstod uafhænigt at hinanden i Fjernøsten, Sydamerika og Den Nære Orient.
De ældste fund i Vestasien er bl.a. det store forrådskar, fundet i de irakiske Zagrosbjerge og er fra ca. 7000-t f. Kr.
Fra Den Nære Orient spredte det sig til Grækenland og langs Middelhavets kyster til Sydfrankrig og Spanien. De ældste græske keramikfund er fra omkring 6700 f. Kr.
I Middelalderen fortsatte man i Sydeuropa og Rhinegnene med at fremstille lertøj på hurtigt roterende drejeskiver, og brugte pottemagerovne som var af samme type som i Romertiden.
Den tidligste danske keramik er tilbage fra ca. 4600-3900 f. Kr. Det er mest store kogekar og små lerskåle der er fundet. Omkring 3900 f. Kr. opblomsterede keramikken i Danmark, det var heromkring landbruget kom til Danmark.

læs mere