Gør det selv

Vævning af viskestykker – næste projekt!

Posted by on 10/02/2017 in Gør det selv | 0 comments

Vævning af viskestykker – næste projekt!

Vævning af viskestykker må være dit næste store projekt. Det er på en gang både nostalgisk og også rigtig hyggeligt. Det lidt gammeldags, og samtidig er det meget hipt at lave sine egne ting. Det gælder både vævning af viskestykker, og hækling af dine egne klude. hæklede karklude er blevet in igen, og det falder jo meget godt i tråd med, at der er flere og flere, der gerne vil leve bæredygtigt, lave deres egne møbler, tøj, og meget andet. I det hele taget, så synes jeg, at der er en skøn tendens til, at mange af de gamle håndværk får en renæssance her midt i en ellers så materialistisk verden. Men måske handler det om, at vi er ved at være klar til, at vi nu vil have modtræk til alt det materielle. I københavn, og mange andre byer, ser vi også, at der er en tendens til at være mere sammen om ting. Der er folkekøkkener, der er bankoaftener og mange andre arrangementer. Og ikke mindst, så har jeg set, at der også opstår flere og flere hækle-, væve-, og strikkeklubber rundt omkring, hvor folk med disse interesser mødes, og udveksler erfaringer.

læs mere

Lav dine egne sofapude design

Posted by on 20/10/2016 in Gør det selv | 0 comments

Lav dine egne sofapude design

At designe og lave sine egne sofapuder kan alle. Du vælger dit design og dine materialer efter smag, behag og evner. Et sofapude design kan udformes på virkelig mange måder. Det afhænger meget af, hvilke materialer, du tænker at bruge. Skal den strikkes, hækles, syes, væves eller noget helt andet? Når det så er besluttet, går du i gang med selve udformningen af din pude. Hvilken størrelse, form, mønster osv. skal din pude have? Med hensyn til farver skal du også træffe nogle valg. Skal dit sofapude design matche de farver, du har i stuen, eller skal de netop forny din stues udtryk ved at stikke af farvemæssigt? Skal de være ensfarvede eller mønstrede? Doodle mønstre er populære, og her er der ingen begrænsninger på farver, mønstre og former. Når du har truffet alle disse valg, er du ved at være klar til at sætte i gang med selve fremstillingen af sofapuderne. Det er muligt, at du ændrer på din planlægning undervejs, men det er godt at have en plan. Og så er det jo super hyggeligt at lave sine sofapuder selv.

læs mere

Lav kunst med perler på snor

Posted by on 01/08/2016 in Gør det selv | 0 comments

At arbejde med perler er en virkelig skøn hobby. At trække perler på snor og så se arbejdet langsomt udvikle sig til det, du havde tænkt, er en dejlig oplevelse. Og mens du arbejder, og værket skrider frem, er det både afslappende og hyggeligt. At være skabende giver ro i sindet, samtidig med at du får frembragt noget pænt og anvendeligt. Perler på snor kan omdannes til de herligste og kønneste genstande. Det kan være til pynt i form af smykker som f.eks. armbånd, øreringe eller halskæder. Ja, det kan blive til lige, hvad du har lyst til at lave. Alt bliver så fint og unikt. Til at lave disse fine perlearbejder har du jo selvfølgelig brug for nogle perler. De fås i mange forskellige udformninger og materialer. De kan være lavet af glas, keramik eller plastic, eller du kan finde nogle meget flotte nogen, der er lavet af naturmaterialer. De kan være meget store eller så ganske små, at du må arbejde under en lup. Er du på jagt efter nogle helt særlige perler, skal du nok finde et væld af forskellige. Nogle gange kan man være heldig at finde et virkeligt fascinerende fund af perler på loppemarkeder.

læs mere