Islændertrøjer!

Posted by on 03/08/2015 in Crafts

Jeg er simpelthen så vild med dem, og jeg prøver ihærdigt at overtale min mand til at ville gå i en til vinter! Jeg vil selvfølgelig strikke den til ham… men han er ikke lige sådan at overtale. Jeg får bare smidt i hovedet, at det er noget 70’er gøgl, og at han med garanti kommer til at ose af hamp og tjald, hvis han tager en på. Og ham er jeg gift med.

Nå, men jeg skal nok få ham overtalt. Imens er jeg begyndt at kigge på modeller og opskrifter, som jeg kan strikke efter.

Når jeg tænker på ægte islændersweatere tænker jeg tilbage på min barndom. Jeg er vokset op i et kollektiv (hvilket min mand til stadighed gør grin med… vi er ret forskellige!!!), og hver eneste person i det kollektiv – inkl. mig selv – havde en vamset islændersweater. Hjemmelavet. På et tidspunkt fik en af de store piger i kollektivet den tanke, at hun ville farve den. Hun gjorde et forsøg med rødbedesaft… det blev IKKE kønt. En rigtig islændertrøje skal nu altså være råhvid med sort mønster. Færdig. Alt andet ser simpelthen for mærkeligt ud.

Men jeg tror, det skal være mit projekt over efteråret… at producere to, lækre islændertrøjer!

Hvad skal være jeres efterårsprojekt?

Islændertrøje

(Visited 504 times, 1 visits today)