Kunsthåndværk

Gæk gæk gæk

Posted by on 10/02/2016 in Kunsthåndværk | 0 comments

Lidt nyt om kunst og denne gang en lidt mere finmotorisk en af slagsen. Selvom Påsken endnu er et par måneder væk, er det bestemt ikke for tidligt at begynde at tænke i gækkebrevs-tanker. Hvem skal du lave gækkebreve til i år? Hvordan skal de se ud? Og hvad for et vers/rim skal du skrive på dem? Der er et utal af forskellige mønstre, du kan kaste dig ud. På biblioteket kan du finde mange bøger om emnet samt på internettet, men du kan også selv udtænke et fint mønster. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Lidt historie bag den sjove tradition. Gækkebrevs traditionen er udelukkende en dansk skik, der på mange måder viser danskens humor og lune. Det ældste gækkebrev er dateret tilbage til 1700-tallet og blev sendt til en Marie Christiane Hansdatter i Odense i 1770. Trods de mange år på bagen bliver traditionen heldigvis  stadig holdt i hævd af både store og små i Danmark hvert år til Påske.

Hermed en lille guide til hvad du skal bruge til at lave dit gækkebrev:

-papir i dejlige forårsfarver

-et rim (og en kuglepen)

-et mønster

-en almindelig saks, sysaks eller en hobbykniv. Vær forsigtig

-et skærebræt

-vintergækker

-kuvert og frimærke

Og så må du også hellere for en sikkerheds skyld få fat i et par chokoladepåskeæg.

God fornøjelse med “at drive gæk””

læs mere

Batik

Posted by on 08/06/2015 in Kunsthåndværk | 0 comments

Nøj, hvor er der mange fordomme om batik. Min far så engang en batik-dug, som jeg har arvet af min sivgermor. Det første han sagde var; “Den lugter af tjald!”. Det viser bare, at det opfattes som det rene 70’er gøgl! Okay, indrømmet; det kunne godt nok også ligne noget, der var løgn, dengang. Man kan næsten fornemme, hvordan det blev produceret ude i de sprudlende kollektiver… af kvinder med fletninger, ingen BH og lilla ble på hovedet. Kan I se det for Jer? Men jeg har faktisk besluttet mig for  at revurdere min egen opfattelse af batik som kunstform. Der MÅ være smukt batik derude! Så jeg har fundet nogle eksempler her:

Batik jakke

Den kunne jeg godt se mig selv i!

Meget smukt batik...

Sådan kan det også se ud… slet ikke stereotypt.

Klassisk

Den mere klassiske udgave…

 

By the way: Jeg står og skal “babysitte” min venindes hund om en uges tid. Er der nogen, der har erfaringer med at bestille foder online? Jeg har fået anbefalet hundefoder fra Olivers.dk… det skulle være det bedste sted. Desværre kan jeg ikke spørge min veninde, hvad der er bedst for hunden – Molly – hun er nemlig på jordomrejse, og er vist i Nepal nu! Molly er ved hendes forældre, men kal så overgå til mig fra næste uge. Jeg glæder mig faktisk!

 

læs mere

Kan I huske…

Posted by on 07/02/2015 in Crafts, Kunsthåndværk | 0 comments

…..barndommens farverige Hama-perler? I ved, de der små plasticperler, som man kunne bruge flere timer på at sætte på perleplader? For derefter at lægge madpapir over dem  og stryge dem ligeså forsigtigt, mens man PASSEDE PÅ ikke at knække kunstværkerne? Nå, men den slags perler hører altså ikke kun børnehavetiden på blå stue til! Man kan nemlig sagtens lave “voksenkunst” ud af sådan nogle! Jeg har kigget lidt efter nogle idéer til motiver og designs, og jeg må sige, at mulighederne er mange! Motiver til børneværelset er jo helt oplagt, men også mere modne og voskne motiver kan laves. Jeg kunne ihvertfald sagtens forestille mig et kæmpe billede af Hama-perler med indiansk-inspirerede mønstre hænge i min stue!

Hamaperler

læs mere

Jeg er blevet forelsket…

Posted by on 17/12/2014 in Kunsthåndværk | 0 comments

Ja, som overskriften siger, så er jeg blevet forelsket. Ikke i en mand, men i et maleri. Ikke bare et hvilket som helst maleri, men i det smukkeste maleri, jeg nogensinde har set. Jeg maler selv, men har ikke mine egne malerier hængende. Det tror jeg ikke at der er særlig mange kunstnere, der har. Selvom jeg anerkender mit talent, så sætter jeg pris på at have andres kunst på mine vægge.

Jeg har egentlig ikke været på udkig efter nyt kunst, men så faldt jeg over dette billede af en isbjørn. Der er noget virkelig smukt og livsbekræftende over det og efter et par dages overvejelser, har jeg besluttet mig for at købe det. Det vil passe godt ind i stilen i mit soveværelse og så kan jeg ligge i sengen og nyde det inden jeg falder i søvn. Heldigvis er prisen overkommelig, så jeg har lige bestilt et lille forbrugslån, som jeg kan betale af i januar. Det er altså en dejlig mulighed, når man falder over noget, som man ikke kan leve uden!

Så nu glæder jeg mig til at bestille og især modtage min lille julegave til mig selv. Derfor vil jeg samtidig benytte lejligehden til at ønske jer en rigtig glædelig jul og et dejligt og kreativt nytår.

Isbjørn

læs mere

Aftenkursus i maling

Posted by on 01/09/2014 in Kunsthåndværk | 0 comments

Aftenkursus i maling

Jeg har wholesale NBA jerseys tidligere skrevet om smykker, alle kvinder elsker jo at pynte sig selv, men da også i den grad sit hjem.
Som nævnt før, så har rigtig mange danskere en Kähler vase stående. De er meget enkle og tager ikke for meget fokus i ens hjem. Jeg er personligt til det lidt mere rolige design, og vil helst ikke skille mig ud fra mængden. Jeg har derimod en veninde – hun er meget kreativ cheap MLB jerseys og utraditional – hendes hjem er spækket WHO med farver. Grøn og lilla dominere nok mest Krebspatient hendes lejlighed i byen.
Hun har malet et stort smukt maleri til min stue. Og det er STORT! Det pryder en hel væg, stort orange med smukke hvide liljer (min yndlingsblomst) og andre fine finesser. Jeg ville ønske jeg kunne være ligeså kreativ og spirituel. Derfor tog jeg et aftenkursus, så jeg kunne lære at male – abstrakt maleri bliver det kaldt.

Jeg blev introduceret i forskellige teknikker. Jeg synes det var et meget inspirerende kursus, hvor jeg lærte at sammensætte farverne, farvernes betydning og valg af pensler. Når man starter ud som maler, wholesale NBA jerseys er det en god idé at bruge akvarel- eller akrylfarver. Da de begge er vandbaseret, er de lettere at arbejde med. Når man er nybegynder kan oliefarver let blive noget makværk, så det skal man lige vente med, of til man er vant til de vandbaserede farver.
Derefter skal man vælge den rigtige kendte pensel til sit projekt. En stor pensel giver store strøg og en lille pensel små strøg. Fx hvis man maler et landskab, så kan skal man bruge en stor Pérez pensel til at lave grundfarven, eksempelvis himlen. Når man så maler de små søde fugle, stjerner eller solstråler, så bruger man den lille pensel.

Mine malerier er indtil videre gemt i kælderen, men øver mig da i ny og næ. Måske en dag, bliver mine malerier ligeså kendte og værdigfulde som Monets 😉

læs mere

Georg Jensen er en de mest kendte smykkedesignere

Posted by on 31/08/2014 in Kunsthåndværk | 0 comments

Georg  Jensen er en de mest kendte smykkedesignere

Jeg er kommet frem til at jeg ikke vil være professionel kunstner. Der er jo lige før man skal være en dygtig kunstner og have tjent mange penge før der er råd til sådan en uddannelse 😉

Jeg elsker smykker, wholesale nfl jerseys og dette kan jo også kaldes kunsthåndværk. Det er vigtigt at design er flot og skal hele tiden følge moden.
Når jeg cheap jerseys bare går på Google og søger på smykkefremstilling, kommer der et utal af sider frem med inspiration, materialer og videoer.
Der bliver sågar holdt kurser i det. Der bliver arrangeret noget for enhver smag, man kan fx få en kursusaften sammen med veninderne, bruge det som et firma event og til børnefødselsdage.

Det er kun fantasien der sætter grænser når man designer sine egne smykker. Der kan laves øreringe, fingerringe, halskæder, armbånd o.s.v. Der er mange metaller at fremstille dem i, jeg vil mene at guld og sølv er det mest kendte, men man kan også bruge stål, bronze, kobber og messing. Dertil wholesale mlb jerseys kan man pynte sine kreativiteter med sten, perler, porcelæn/keramik, ja der er ingen grænser.

Uddannelsen som smykkedesigner tager 3,5 år. Man skal have 千里之行 en gymnasial uddannelse eller en relevant erhvervsuddannelse for at blive optaget. På denne uddannelse vil man lære at fremstille og designe sine egne smykker, men man får også viden deaktivieren om den forretningsmæssige side af en smykkevirksomhed.

En af de mest kendte smykkedesigner / sølvsmed er Georg Jensen. Han levede fra 1866 til 1935, og har skabt de smukkeste og nok nogle af de mest populære smykker og brugsting i Danmark. Hvem kender måske ikke hans smykkekollektion: Daisy. Jeg synes selv at wholesale nfl jerseys disse smykker, med den enkle og smukke margurit er et sandt kunstværk.

Men hvis nu man cheap jerseys China ikke ønsker at arbejde med det som ens profession, så er der helt vildt mange videoer at sur finde på nettet. Jeg har fundet meget inspiration og vejledning på Youtube.

læs mere